top of page

JOOGA

Saamme jatkuvasti keholta erilaisia viestejä niin joogamatolla kuin sen ulkopuolellakin. Tehtävämme on oppia kuuntelemaan ja reagoimaan viesteihin siten, että toimimme aina parhaalla mahdollisella tavalla kehoamme, itseämme ja samalla muita kohtaan.

Ohjaamani joogatunnit perustuvat Yoga Sourcen oppeihin. Tunnit alkavat aina antautumisella Äiti Maan kannateltavaksi siinä hetkessä. Päästetään irti turhista odotuksista, suunnitelmista ja vaatimuksista. Annetaan kehon viestiä, mitä se on halukas ja kykenevä tekemään juuri nyt tässä harjoituksessa. Keho ei pysty luomaan uutta, mikäli meillä ei ole siihen aitoa yhteyttä. 

 

Joogatuntini rakentuvat aina tietyn teeman ympärille. Pyrin luomaan tunneille sallivan ja hieman uteliaan tunnelman. Ohjaan lempeästi ja tarvittaessa avustan manuaalisesti. Rohkaisen sinua tekemään harjoituksen siten, mikä sinulle sopii parhaiten, huomioiden esimerkiksi kiputilat, tapaturmat, sairaudet ja muut yksilölliset tekijät. Vaikka jokaisessa asanassa onkin omat tärkeät pääkohtansa, jokainen luo itselleen sopivan, ainutlaatuisen asanansa omaa kehoaan kuunnellen.

_MG_8686-shamaria.jpg

Jooga tuli elämääni paljon hitaammin kuin pilates. Se kävi koputtelemassa useamman kerran ovelleni reilun 15 vuoden aikana, mutta en ollut siihen vielä valmis. Minusta ja matkastani -osiossa kerronkin, että vasta uupumus toi vahvan tarpeen sisäiseen matkaan ja jooga on tässä loistava työkalu. Hyvin usein käy niin, että työkalu sulautuukin elämään ja olemukseen niin vahvasti, että sitä on enää vaikea erotella sinusta. Näin kävi ainakin minulle.

 

Joogataipaleeni alussa ajattelin, että jooga on vain asanoita toisen perään ja siinä samalla hengitellään tietyllä tavalla. Ajattelin myös, että joogaan liitetään erilaisia pranayama-harjoituksia ja meditaatiota. Ja siinä kaikki. Pikkuhiljaa minulle alkoi nousemaan ymmärrys, että siinä onkin jotain paljon suurempaa ja laajempaa.

 

Yoga Sourcen ohjaajakoulutuksessa oivalsin, että joogaan kuuluu vahvasti myös arvomaailma (yamat ja niamat); miten suhtaudun itseeni, ympäristöön, luontoon ja kanssaihmisiin. Jokapäiväiset arvojeni mukaiset valinnat ja teot ovat jo joogaa. Sitä ei siis joka päivä tarvitse ”suorittaa”. Meditaatio, pranayama- ja asanaharjoitukset luonnollisesti tukevat näiden arvojen sisäistämistä, ylläpitämistä ja kehittämistä. Harjoitusten kautta pystymme ymmärtämään paremmin itseämme ja kehoamme: Kuka minä olen ja miten minä sulaudun kaikkeen ympärillä olevaan.

Joogatunnit alkavat elokuussa -22 Tapanilan Terveydessä!

bottom of page